Japon 3D sanatçısı, fikirleri tasarımlara dönüştürmek için teknolojiyi kullanarak bakış açılarını ve sürecini paylaşıyor
Düzen, renk, tipografi ve reklam konseptlerinin nasıl oluşturulacağını öğrendiği grafik tasarım okuluna devam etti. Mezun olduktan sonra bir prodüksiyon şirketinde grafik tasarımcı olarak ve reklam ve web tasarımının ön saflarında çalıştı.
Bu, kendi kendine öğrettiği 3D çizim hobisi bir kariyere dönüştüğünde kendi işini kurmasına yol açacaktı.
Toyoda, "Birçok farklı sektörde dolaştım ve bu kadar karmaşık bir kariyerin bana bugün sahip olduğum stili verdiğini düşünüyorum" diyor.
“Her seferinde yeni bir meydan okuma üstlenmeye çalışıyorum” diyor. “Genel olarak, çoğu sanatçı tek bir tarzda yaratmaya devam ediyor. Ama bu büyümeye devam etmeyi zorlaştırıyor, bu yüzden tarzımı güncellemeye devam etmeye çalışıyorum.”
"Kişisel olarak, yalnızca web'de değil, aynı zamanda gerçek dünyayla bağlantılı kampanyaları da seviyorum" diyor.
Pandemiden önce, kampanya çalışmalarının çoğu, 3D çalışmalarının heykeller olarak ortaya çıktığı alışveriş merkezlerinde halka açıktı: Lumine (bir 3D fabrikanın en sevdiği gerçek heykeli) ve iSquare Hong Kong (3D karakter).
“En sevdiğim kısım, konsept ve planlama üzerinde çalıştığım zaman” diyor. "İyi bir fikir bulduğumda heyecanlanıyorum."
Çocukluk etkilerinin yanı sıra seyahat, aynı zamanda sanatsal bir ilham ve şarj kaynağıydı. Pandemi sırasında, proje aralarında kızını Japonya'ya götürdü. Okinawa'ya, hayvanat bahçelerine ve çiftliklere gittiler.
“Genellikle kendi karakterlerimi hayvanlardan yola çıkarak yaratırım, bu yüzden onları yakından gözlemlemeye çalışırım” diyor.
Görüntüyü sağlamlaştırdıktan sonra 3D modelleme yapıyor, aydınlatma ve kamera ayarlarını yapıyor. Bundan sonra, renkler ve dokular ekler ve ardından görüntü oluşturulur ve bir görüntü veya video olarak çıkarılır. Renk düzeltme ve birleştirme işleminden sonra proje tamamlanır.
O yolda, o kullanır ProArt Studiobook 17 W700 dizüstü Pro .
"Ekranın belleği, grafik performansı ve hassasiyeti, bir dizüstü bilgisayardan beklemeyeceğiniz özelliklerdir, bu yüzden çok yardımcı oluyor" diyor. “Bir masaüstü bilgisayara rakipsizler. Dizüstü bilgisayarın ProArt monitörü büyüktür ve güzel bir ekrana sahiptir. Etrafta dolaşabileceğiniz bir stüdyo bilgisayarı gibi.”
Bu, özellikle hareket halindeyken yapması gereken acil 3B işi olduğunda kullanışlıdır.
“İşimdeki en ufak bir renk hatası izleyicinin izlenimini etkileyebilir” diyor. “Bu işi iş olarak yaparken doğru çalışma ortamında renkleri kontrol etmek önemli. Farklı bir monitör kullandığımda, renkler bazen müşterinin bilgisayarı ile benim bilgisayarım arasında farklı görünüyordu. Gerçek ürünler için CG oluştururken, ürünlerin renkleri doğru bir şekilde temsil edilmelidir. Bir ambalaj tasarımı oluştururken renk biraz değişse bile ürünün satışını ve marka imajını etkileyecektir.”
Toyoda, her sanatçının kendi çalışma tarzına uygun bir bilgisayar seçmesine rağmen, bir Windows bilgisayar kullanmanın avantajlarını takdir ettiğini söylüyor.
"Çoğu 3D sanatçısı Windows PC'leri kullanıyor çünkü 3D çizim ve işleme diğer bilgisayarlar için çok zorlayıcı" diyor. “Bir Windows PC'nin avantajı, CPU, grafik kartı ve bellek kapasitesini özgürce seçebilmenizdir. Ayrıca Windows'un birçok yazılımı desteklemesini takdir ediyorum.”
3D prodüksiyon için Cinema4D (ana aracı), render için Octane Render, heykel için Zbrush ve kumaş simülasyonu için Marvelous Designer gibi çeşitli yazılımlarla çalışıyor.
“Bu cihazlara ve yazılımlara sahip olmasaydım, yaptığım şeyi yapamazdım. Bazen 3D'nin yanı sıra 2D konsept sanatı da çiziyorum ve 2D çalışma için sadece analog malzemelerle çalışmak da zor olurdu” diyor. “Daha da iyi işler yaratmak için teknolojiyi aktif olarak kullanmaya devam edeceğim.”