Microsoft Office LTSC’nin yaklaşan ticari önizlemesi

 

Microsoft Office LTSC’nin yaklaşan ticari önizlemesi

Manufacturing business owner wearing a mask and reviewing schedule in Shifts within Microsoft Teams.

Microsoft olarak geleceğin iş dünyasına bulutun yön vereceğine inanıyoruz. Müşterilerimiz büyük bir çoğunlukla, ön saflarda çalışanlardan üretim noktasındaki personele, hareket halindeki satış ekiplerinden evde uzaktan çalışan ekiplere kadar çalışanlarını desteklemek için bulutu tercih ediyor. Her sektörde bulutun inanılmaz oranlarda benimsendiğini gördük ve yeni iş dünyası için en iyi çözümleri oluşturmak amacıyla her yerden kurumlarla iş ortaklığı kurup buluta yatırım ve yenilik yapmaya devam edeceğiz. Ancak bazı müşterilerin geniş çapta kabul görmüş avantajlara rağmen buluta geçemeyeceklerini düşündüklerinin de farkındayız.

Bugün erken saatlerde, müşterilerin bazı dönemlerde aylarca çevrimdışı olması gereken, paylaşılan iş istasyonlarını veya cihazları kullanıyor olsalar bile Microsoft 365’in değerinden yararlanmalarına olanak tanıyan yeni özelliklerin duyurusunu yaptık. Geçtiğimiz 18 ay içinde Microsoft 365’te kullanıma sunulan ve BT yöneticilerinin işletmelerinin güvende olmasını, çalışanlarının istedikleri her yerden güvenle çalışabilmesini sağlamalarına yardımcı olan yeni yönetim özelliklerini de gözden geçirdik. Şu anda ise Office’in yeni kalıcı sürümü Microsoft Office Long Term Servicing Channel’da (LTSC) bir güncelleştirme sunmaktan mutluluk duyuyorum. Microsoft Office LTSC’nin ticari bir önizlemesi Nisan ayında kullanıma sunulacak.

Özel senaryolar için özel bir ürün

Office LTSC’yi sınırlı sayıdaki özel durumlar için oluşturduk: belirli bir dönemde yıllar boyunca özellik güncelleştirmesi kabul edemeyen, düzenlemeye tabi cihazlar, üretim katında internete bağlı olmayan süreç denetim cihazları, sürekli olarak kilitli kalması gereken ve uzun vadeli bir hizmet kanalı gerektiren özel sistemler.

Office LTSC’yi kullanan çoğu müşterinin bu kurum genelinde değil, yalnızca belirli senaryolarda uygulayacağını düşünüyoruz. İyi haber şu: Office LTSC’yi ve Office’in Microsoft 365 sürümünü aynı dağıtım araçlarıyla dağıtabilirsiniz.

Bu sürüm hakkında

Bu sürümle, söz konusu sınırlı sayıdaki senaryoyu destekleme sürecinde Office ve Windows’u paralel hale getireceğiz. Hem Office LTSC hem de Windows 10 LTSCDüzeltilen Yaşam Döngüsü İlkesi’ne tabi olmaya devam edecek. Her iki ürün de beş yıl boyunca desteklenecek. Office LTSC ve Windows 10 LTSC’nin sonraki kalıcı sürümü bu takvim yılının ikinci yarısında kullanıma sunulacak.

Bulut erişimi olmadan Office LTSC, Microsoft 365 Uygulamaları’nda sunulan değerlerin yalnızca bir alt kümesiyle önceki sürümlerde bulunan özellikleri içerecek. Yeni Office LTSC özellikleri erişilebilirlik iyileştirmelerinin yanı sıra Excel’deki Dinamik Diziler ve XLOOKUP, birden fazla uygulamada koyu mod desteği, Word, Excel, Outlook ve PowerPoint’te performans iyileştirmeleri gibi özellikler içerecek. Office’in bir sonraki sürümü, Microsoft İndirme Merkezi’nden indirilebilecek olan Skype Kurumsal istemci uygulamasıyla birlikte gönderilmeyecek. Bu, Microsoft Teams uygulamasıyla birlikte gönderilerek müşterilerin tercih ettikleri takdirde bu deneyimden yararlanmasını sağlayacak.

Diğer taraftan Microsoft 365, modern işbirliği, gelişmiş güvenlik ve akıllı özelliklerde en son yenilikleri almaya devam edecek, bunları kullanıma sunuldukları anda gönderecek.

Önceki sürümlerde olduğu gibi Office LTSC cihaz tabanlı bir “kalıcı” lisans olarak kalacak. Bunu belirli senaryolara yönelik özel bir ürün olarak tasarladık ve genel kullanılabilirlik zamanı geldiğinde Office Professional Plus, Office Standard ve diğer uygulamalardan bazılarının fiyatını yüzde 10’a kadar artıracağız. Yeni sürüm kullanıma sunulduğunda her zaman başka bir sürüm daha olup olmayacağı sorusunu aldığımızdan, ileride bir başka sürümün daha yayınlanacağına ilişkin onay vermekten mutluluk duyuyorum.

Önümüzdeki aylarda şirket içi Visio, Project, Exchange Server, Skype Kurumsal Sunucu, Project Server ve SharePoint Server’ın yeni sürümüyle ilgili ek bilgiler vereceğiz.

Tüketiciler ve küçük işletmeler için Office 2021

Bu yılın sonlarına doğru kişisel kullanım ve küçük işletme kullanımı için Office 2021’i kullanıma sunmayı da planlıyoruz. Office 2021 de geleneksel “bir kerelik satın alım” modeliyle beş yıl boyunca desteklenecek. Yeni sürüm kullanıma sunulduğunda bu ürünlerin fiyatını değiştirmeyi planlamıyoruz. Genel kullanım zamanı yaklaştığında Office 2021’de yer alan yeni özellikler hakkında daha fazla bilgi duyuracağız.

Müşterilerimize verdiğimiz önem

Geleceğin iş dünyasına yön vermek için bulutun gücüne ihtiyacımız var. Bulut, hepimiz yeni iş dünyasına uyum sağlarken müşterilerimizin, kurumlarındaki herkesi desteklemesine yardımcı olan çözümlere yatırım yaptığımız, yenilediğimiz ve keşfettiğimiz bir noktadır. Bazı müşterilerimizin sınırlı sayıdaki sürekli olarak kilitli kalma senaryosuna olanak tanıması gerektiğinin de bilincindeyiz ve bu güncelleştirmeler, bu gereksinimi karşılamalarına yardımcı olma taahhüdümüzü yansıtıyor.

SSS

S. Office’in bir sonraki sürümünün bir Mac sürümü de olacak mı?

C. Evet. Office’in hem ticari kullanım hem de tüketici kullanımı için Windows ve Mac sürümleri olacak.

S. Office’in bir sonraki sürümünde OneNote olacak mı?

C. Evet. Office’in bir sonraki sürümü OneNote uygulamasıyla birlikte gönderilecek.

S. Bir sonraki sürüm hem 32 bit hem de 64 bit sistemleri destekleyecek mi?

C. Evet. Office’in bir sonraki sürümü hem 32 bit hem de 64 bit sürümleri destekleyecek.