Microsoft 365'te yeni canlı etkinliklerle çalışanların katılımını sağlamak için 4 adım

Microsoft 365'te yeni canlı etkinliklerle çalışanların katılımını sağlamak için 4 adım

Bu ayın başlarında , Microsoft 365'te herkesin ekipler ve kuruluş genelinde canlı ve isteğe bağlı etkinlikler oluşturmasına olanak tanıyan yeni akıllı etkinlik özelliklerini duyurduk Bugün sizi Microsoft 365'teki canlı etkinliklerin genel önizlemesini kullanmaya ve kuruluşunuzun her düzeyindeki liderler ve çalışanlar arasında bağlantı ve etkileşimi güçlendirmenin yeni yollarını keşfetmeye davet ediyoruz.
Modern işyerindeki çalışanlar, her zamankinden daha fazla, yaratıcılığın kilidini açan, hayatlarını daha üretken ve tatmin edici kılan ve kuruluşlarının misyon ve amacı ile bir bağlantı duygusu geliştiren çalışma ortamları arıyorlar.
Kuruluşunuzun bu yeni çalışma kültüründe başarılı olması için kritik bir ilk adım, çalışanlarınızı ortak amaç ve hedefler etrafında hizalamaktır. Liderler, bunu iyi yapan kuruluşların, bağlı bir işgücünü çekme ve elde tutma avantajına sahip olduğunun farkındadır.
Kuruluşunuzun liderlerin ve çalışanların Microsoft 365'teki yeni canlı etkinliklerle bağlantı kurmasını sağlamanın dört yolu şunlardır:

1—Kuruluşunuz genelinde etkileşimli tartışmaları başlatmak için canlı etkinlikleri kullanın

Bugün, CEO Satya Nadella da dahil olmak üzere Microsoft'taki yöneticiler, dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarla bağlantı kurmak ve iletişim kurmak için Microsoft 365'i kullanıyor. Artık Microsoft 365'e sahip herhangi bir şirket veya kuruluş, insanların liderlere ve onların mesajlarına odaklandığı ve topluluktaki konuşmaları netleştirmek veya güçlendirmek için sorular sorduğu bu yüksek katılım anlarını yaratabilir.
Microsoft Stream, Teams veya Yammer'ı kullanarak hedef kitlenizin, ekibinizin veya topluluğunuzun bulunduğu her yerde canlı bir etkinlik oluşturabilirsiniz. Katılımcılar bildirimler alır ve web, mobil veya masaüstü kullanarak yüksek çözünürlüklü video ve etkileşimli tartışma ile gerçek zamanlı olarak katılabilir.
Bir etkinliğin ardından, kaydı bir etkinlik sayfasında kullanılabilir hale getirmek kolaydır, bu da etkinliği kendi programınıza göre izlemenize ve etkinlik kaydının içeriğinin kilidini açan güçlü AI özellikleriyle hızla yetişmenize olanak tanır. Kayıt otomatik olarak kopyalanır ve hoparlörlerdeki değişiklikleri algılayarak daha sonra içerik aramayı kolaylaştırır.
Farklı zaman dilimlerinde bulunan veya canlı yayına katılamayan çalışanlar için konuşma devam eder, bu nedenle liderler ve akranlarıyla bağlantıda hissetmeye devam ederler; bu da coğrafi veya kurumsal sınırların üstesinden gelmeye yardımcı olur.
Etkinlik ve kayıtlar, Office 365'teki akıllı video hizmeti olan Microsoft Stream tarafından desteklenmektedir.
Microsoft 365'te canlı bir etkinlik görüntülemek için açılan bir dizüstü bilgisayarın görüntüsü.

2-Açık topluluklarda sürekli diyalogu teşvik edin

Microsoft 365'teki bir canlı etkinlik öncesinde, sırasında ve sonrasında, işlevleri veya tüm kuruluşu kapsayan Yammer topluluklarıyla herkese söz hakkı verin. Çalışanların sesini duyurabilecekleri bir forum sağlamak, bir kültürü dönüştürmenin önemli bir parçasıdır. Bu topluluklar, insanların istedikleri zaman fikirlerini, endişelerini veya sorularını dile getirebilecekleri ve liderlerin özgün bir şekilde yanıt verebilecekleri yerlerdir.
Etkin bir Yammer topluluğu, güven, bağlantı ve aidiyet duygusu oluşturur. Ayrıca canlı bir etkinlik sırasında konuşmaktan çekinen çalışanların doğrudan liderlerle bağlantı kurabilecekleri bir forum sağlar.
Satır içi ileti çevirisi sayesinde Microsoft 365'teki canlı etkinlikler, kişilerin kendilerini kendi dillerinde ifade etmelerini sağlar.

3—Liderlerin etkinlikleri, blogları, videoları, haberleri ve kaynakları paylaşmaları için bir intranet sitesi oluşturun

Bir SharePoint iletişim sitesinde içerik, konuşma ve video kanallarını kullanarak sürekli, çevrimiçi bir varlıkla lider olarak geniş ölçekte iletişim kurun. Haber dağıtımı ve bloglar için optimize edebilir ve ilgili içerik, anketler ve anketler ve okuyucu analitiği ile etkileşimi derinleştirebilirsiniz.
Burası ayrıca daha sonra görüntülemek üzere kaydedilmiş olayları paylaşmak için harika bir yerdir. Çalışanların önceden soru ve yorum gönderebilecekleri her etkinlik için özel bir sayfa oluşturmanız yeterlidir. Liderler ve organizatörler daha sonra bu girdiyi etkinliklerin mesajlarını ve içeriğini oluşturmak için kullanabilir.

4—Kurumsal iletişimi planlayın ve etkiyi ölçün

Yönetici ve iç iletişim, bir veya birçok kişiden oluşan bir ekip tarafından yönetilebilir, ancak başarıyı sağlamak için dikkatli planlama ve yürütme gerekir. Office 365'teki ekip çalışmasının merkezi olan Microsoft Teams, etkinliklerin ve diğer yönetici iletişimlerinin oluşturulması ve üretilmesinde birlikte çalışmak için idealdir. Canlı etkinliğiniz için etkili bir sahne arkası sağlayarak, daha geniş bir kitleyle paylaşmadan önce size konuşmacılarla çalışmanız ve içeriği onaylamanız için ortak bir alan sağlar.
Hedef kitlenizle etkileşim kurmaya başladığınızda, bir Yammer topluluğundaki her ileti, gönderinizin kaç kişiye ulaştığına ilişkin görünür bir sayıya sahiptir. Bu, hem topluluk organizatörlerinin hem de çalışanların ne okunduğunu anlamalarına yardımcı olur. Grup içgörüleri, toplulukta oluşturulan bilgi ve bilgilerin, gruptaki üyelik durumlarından bağımsız olarak insanlara nasıl fayda sağladığını gösterir. Örneğin, pasif ziyaretçiler grup sohbetlerinden değer kazanabilir ve bilgileri günlük işlerinde başka bir yere uygulayabilir. Ayrıca bir etkinlik kaydının ve bir kanaldaki izlenme sayısını ve videoyu kaç kişinin beğendiğini görebilirsiniz. Sayfalar ve haber makaleleri ayrıca okuyucuları anlamak için istatistiklere sahiptir.

Bir kuruluştaki tüm liderleri güçlendirme

Liderlik, elbette, sadece örgütsel liderlere atıfta bulunmaz. Toplulukların liderleri, konu uzmanları, işlevsel yöneticiler veya uzmanlık, uygulama veya çıkar gruplarının önde gelen alanları olan tutkulu bireyler olabilir. Microsoft 365'teki bu aynı yetenekler, her düzeydeki liderlerin topluluklarıyla bağlantı kurmasını ve sürdürmesini sağlayabilir.
TDS Telecom'da Çeşitlilik ve Kapsayıcılık yöneticisi Patrick Yates, topluluk bağlantılarını ve katılımı çalışan deneyiminin önemli bir parçası ve yetenekleri işe almak için bir nimet olarak görüyor. "İşgücüne giren genç nesiller, özellikle modern, kapsayıcı bir ortam istiyor - kendilerinden daha büyük bir şeyin parçası olmak."

Çalışanlarınızı ve liderlerinizi bugün birbirine bağlayın

Microsoft 365'te canlı etkinliklerin genel önizlemesini deneyimleyin ve liderlerinizle çalışanlarınızı bugün birbirine bağlamaya başlayın. Tech Community'deki geri bildirimlerinize dayanarak ek özellikler ve işlevler ekleyeceğiz .
Canlı bir etkinlik oluşturmak için bir Office 365 E3 veya E5 lisansına ihtiyacınız olacak ve yöneticinizin bunu yapmanız için size izin vermesi gerekir. Canlı bir etkinliğe katılmak için kimliği doğrulanmış kullanıcılar için bir Office 365 lisansına ihtiyacınız vardır. Belirli konfigürasyonlarda genel (anonim) erişim mümkündür.
Daha fazla bilgi edinmek için Office.com'da Connect liderlerini ve çalışanlarını ziyaret edin  ve akıllı olay özellikleri hakkında daha fazla bilgi için Tech Community'deki Microsoft 365 canlı etkinlikler gönderisini ziyaret edin .