Microsoft 365 ile üretimdeki yetenek eksikliklerinin giderilmesi

Microsoft 365 ile üretimdeki yetenek eksikliklerinin giderilmesi

Industry 4.0 olarak da bilinen yeni dijital endüstri teknolojisindeki gelişme ile üretim endüstrisi dönüşüm yaşıyor. Yeni teknolojiler, üretimin her aşamasını değiştirerek verimliliğin artmasını, işlemlerin iyileştirilmesini ve yeni büyüme alanlarının açılmasını sağlıyor. Bu teknolojinin getirdiği değerleri elde etmek için üreticilerin işgücünün doğru yeteneklere ve araçlara sahip olması gerekiyor.

Bu, kurumların saha çalışanlarıyla ilgili olduğu için daha fazla geçerlilik kazanıyor. Saha çalışanları, üretimde ürünleri ve malzemeleri müşterilere sunan, ürün kalitesini arttıran ve önemli ekipmanların çalışmasını sağlayan personellerdir. Üreticilere dijital dönüşümlerinde yardımcı olmak amacıyla, saha çalışanlarının daha etkili bir biçimde öğrenmelerini, iletişim kurmalarını ve işbirliği yapmalarını sağlamak için Microsoft 365 ile yeni çalışma yöntemleri oluşturuyoruz.

Saha çalışanlarına beceri kazandırma ve ekipman sağlama

Industry 4.0’ın geliştirilmesiyle üreticilerin kurumlarındaki işlerin dönüştürülmesi için yeni rolleri, becerileri ve araçları keşfetmesi gerekiyor. Bu, teknik olmayan ve dijital becerilerin öğretilmesi, çalışanların modern araçlarla güçlendirilmesi ve yeni kapsayıcı deneyimlerle teknolojinin sınırlarının kaldırılması anlamına geliyor. Gittikçe dijitalleşen ve karmaşık bir hale gelen endüstride çalışanların ihtiyaç duyduğu beceriler hızla değişiyor ve işgücünün buna ayak uydurması da aynı oranda zorlaşıyor.

Saha çalışanlarının öğrenmesini, iletişim kurmasını ve işbirliği yapmasını sağlayan Microsoft 365 çözümlerine şunlar dahildir:

  • Üreticiler, Microsoft Teams ve SharePoint Online’ı kullanarak eğitim çalışmalarını güvenli bir şekilde tek merkezde toplayabilir, katılım ve eğitim malzemelerini kolayca dağıtabilir, en iyi yöntemleri bulmak ve paylaşmak için kurumun tüm düzeyleri arasında bağlantı oluşturabilir.

 

  • Microsoft Stream sayesinde kurumlar dinamik, rol tabanlı içerik ve videolar sunabilir, eğitim programlarını daha etkileşimli ve daha akılda kalıcı bir hale getirebilir, meslektaşlar arası bilgi paylaşımını destekleyebilir.

Çalışanların dijitalleştirilmiş üretim ortamında çalışabilmesi için gereken donanımı sağlamayı amaçlayan Teams, mühendislikten fabrikada imalata kadar üretimin her aşamasında iletişim kurmak, işbirliği yapmak ve koordinasyon sağlamak için tek bir ekip çalışması merkezi sunar.

  • Kurumların daha güvenli ve verimli bir işyeri oluşturmasına yardımcı olacak acil mesajlaşma, konum paylaşımı ve resim ek açıklamaları gibi yeni özellikleri bu yılın başlarında duyurduk. Örneğin, bu özellikler iş kesintilerini azaltmak için çalışanların tehlikeli madde dökülmesi gibi durumlar yaşandığında bunu belirlemelerine, diğer kişileri haberdar etmelerine ve ilgili konumu paylaşmalarına yardımcı olabilir.

Acil mesajlaşma, konum paylaşımı ve resim ek açıklamalarını gösteren üç telefonun resmi.

  • Genişletilebilir olma özelliğini de taşıyan Microsoft Teams, şirketlerin Microsoft Flow ve PowerApps kullanarak iş süreçlerini dönüştürmesine imkan sağlar. Kalite denetimi esnasında belgeleme, veri yakalama ve stok yönetimi gibi günlük etkinliklerin dijitalleştirilmesine ve maliyetlerin azaltılmasına yardımcı olacak bu hizmetler, saha çalışanlarının daha değerli etkinliklere odaklanması için zaman yaratabilir.

Industry 4.0 üretim endüstrisini yeniden şekillendirirken, öte yandan çalışanların öğrenmesi, iletişim kurması ve işbirliği yapması için farklı yeniliklerin bulunması da öncelikli konulardan biri olmaya devam ediyor. Microsoft, donanım tasarımında çığır açan yenilikler, yapay zeka (AI) deneyimleri, HoloLens 2 ile karma gerçeklik gibi olanakların yanı sıra Dynamics 365 ve endüstri iş ortakları ile birlikte iş için hazır çözümler sunarak bu zorluklara karşı koymanızı sağlıyor.

  • Dynamics 365 Remote Assist sayesinde teknisyenler, sorunları çözmek için Microsoft Teams’i kullanarak başka bir yerdeki uzmanları arayıp bağlantı kurabilir. Bu sayede bu uzmanlar karma gerçeklik aracılığıyla açıklamalar sunarak, diyagram ve şema paylaşarak onarım işlemleri esnasında yardım sağlayabilir. Dynamics 365 Guides sayesinde ise çalışanlar, adım adım talimatlarla kendilerini ihtiyaç duydukları araçlara yönlendiren kılavuzlarla yeni beceriler edinip bunları gerçek iş durumlarında nasıl kullanabileceklerini öğrenebilirler.

 

Müşterilerimizin başarısına katkıda bulunma

Öncü üreticiler, tüm düzeylerdeki çalışanlarını hazırlayıp güçlendirmek ve onlara gereken ekipmanı sağlamak için Microsoft 365’i seçiyor:

Üretkenliği ve bilgi akışını hızlandırmayı amaçlayan Cummins, mevcut üretkenlik ve işbirliği araçlarını Microsoft 365 ile değiştirerek, beceri eksikliklerini azaltmak ve yeni bir iş kültürü oluşturmak için modern bir yönetim ve işbirliği çerçevesi geliştirdi.

Modern ve teknoloji temelli işyerlerimiz, çalışanlarımızın yenilik üretmek için ihtiyaç duyduğu araçları sağlıyor. Bu sayede pazara yeni enerji ürünleri ve teknoloji çözümleri sunabiliyoruz. Bu strateji, en iyi yetenekleri kurumumuza çekme konusunda da önemli bir yer tutuyor.”
Sherry Aaholm, Cummins Başkan Yardımcısı ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Başkan

Goodyear, yeniliklerin hızlandırılması ve şirket içinde yeni yetkinliklerin oluşması için Microsoft 365’teki bütünleşik ve uyarlanabilir araçları kullanıyor. Örneğin, Teams gibi araçlarla işgücünü bağlayan Goodyear üretkenliği arttırıyor ve doğru zamanda, doğru yerde, doğru ürünleri sunmak için verimlilik oluşturuyor.

“Hem lastiklerimizle ilgili hem de diğer konularda daha iyi karar almak ve yenilik üretebilmek için işbirliğinin iyileştirilmesi bizim için çok önemli… Birden fazla nesli ve kültürü kapsayan küresel işgücümüz, bakış açılarını ve fikirlerini hiç olmadığı kadar hızlı ve kolay bir biçimde paylaşıyor.”
– Sherry Neubert, The Good Year Tire & Rubber Company Bilgi ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür

Üreticilerin dönüşümlerine yardımcı olma şansını elde ettiğimiz için çok heyecanlıyız. Üstelik daha yeni başlıyoruz!

Hannover Messe’de bize katılıp daha fazla bilgi edinin

Microsoft ekibi üyeleri, önümüzdeki hafta yıllık üretim konferansı Hannover Messe’de olacak. C40 numaralı Microsoft standında bizi ziyaret ederek Microsoft’un Akıllı Üretim’i nasıl mümkün kıldığını öğrenin.