Eğitim için Office 365 ile modern sınıf işbirliği

Eğitim için Office 365 ile modern sınıf işbirliği

 

Microsoft olarak misyonumuz, gezegendeki her bir birey ve kuruluşa daha fazlasını başarma gücü sağlamaktır. Eğitimin potansiyeli açığa çıkardığına ve bugünün öğrencilerinin geleceğin dünyasını kurmasında teknolojinin belirleyici bir rol oynayabileceğine inanıyoruz. Bugün New York City’de gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, eğitime yönelik bir dizi yeni, stratejik yatırımımızı duyurduk. Bunların arasında Eğitim için Office 365’e yönelik heyecan verici yenilikler ve Eğitim için Microsoft Mağazası’ndaki Office önizlemesi de yer alıyordu.

Eğitim için Office 365’teki yenilikler

100 milyondan fazla etkin kullanıcıya sahip olan Office 365, bireylerin, ekiplerin ve bir bütün olarak kuruluşların iletişim kurmasına ve işbirliği yapmasına olanak tanır. Bu temel üzerinde yükselen Eğitim için Office 365, OneNote Sınıf Not Defteri ve Öğrenme Araçları gibi eğitime özel yenilikler de ekleyerek eğitim ve öğrenim için en bütünlüklü, akıllı ve güvenli hizmeti sağlar. İçerik oluşturma, kişiselleştirilmiş öğrenim ve modern sınıf işbirliği için en kapsamlı ve en ayrıntılı araç setini sunar. En iyi tarafı da Eğitim için Office 365’in öğretmen ve öğrencilere ücretsiz olmasıdır!

Mart ayında, en yeni Office 365 hizmeti olarak sohbet tabanlı bir çalışma alanı olan Microsoft Teams’i kullanıma sunduk. Bugünkü etkinliğimizde, Teams’deki yeni sınıf deneyimlerini, yani Eğitim için Office 365’teki Teams’i öğretmen ve öğrenciler için tek dijital merkez yapan yeni özellikleri tanıttık. Şu anda sınırlı önizleme aşamasında olan bu yenilikler, önümüzdeki yaz genel kullanıma sunulacaktır.

 

Teams’deki yeni sınıf deneyimleri, öğretmenlerin günlük iş akışlarını hiç olmadığı kadar kolay yönetmesine yardımcı olacak. Öğretmenler Teams’i kullanarak okul bilgi sistemlerinden otomatik olarak doldurulan öğrencilerle hızla ve verimli bir biçimde sınıflar oluşturabilir; dosya ve eğitim materyalleri paylaşabilir; duyurular yapabilir; sınıfı proje gruplarına ayırıp ilerleme durumunu izleyebilir; sınavlar oluşturup bunları dağıtabilir ve notlandırabilir; OneNote Sınıf Not Defterleri ile kişiselleştirilmiş öğrenim sunabilir; ödevler verip bunları toplayabilir ve notlandırabilir. Ayrıca Teams dijital bir merkez olduğundan, öğrenciler her zaman, her yerde ve diledikleri cihazdan birlikte çalışabilir; öğretmenler Profesyonel Öğrenme Topluluklarında (PLC) meslektaşlarıyla iletişim kurarak kendi gelişimlerini sürdürebilir; okul yöneticileri tüm personelle iletişim kurup işbirliği yapabilir.

Yeni sınıf deneyimleri, Teams’i öğretmen ve öğrenciler için tek dijital merkez kılar.

Daha da heyecan verici olansa, yeni sınıf deneyimlerinin öğrencilerin geleceğe hazırlanmasına da yardımcı olmasıdır. Fairburn, Georgia’daki Bear Creek Middle School’un müdürü ve Teams’i ilk benimseyenlerden biri olan Anthony Newbold, bu sabahki etkinliğimizde yeni özelliklerin öğretmen ve öğrencilere neler katabileceğini göstermemize yardımcı oldu. “Bu yeni özellikler, rutin görevleri basitleştirmekten çok daha ötesini yapıyor. Öğrencilerin gelecekte başarılı olması için gereken iletişim ve işbirliği becerilerini geliştirmesine de yardımcı oluyor,” ifadeleriyle gözlemlerini aktardı. Word, Excel ve PowerPoint Online zaten öğrencilerin gerçek zamanlı olarak birlikte belge yazmasına imkan tanıyor. Ancak Teams’deki zengin ve tutarlı konuşma deneyimi, sınıf işbirliğini bambaşka bir düzeye taşıyor. Bu kesintisiz sınıf tartışması, herkesin sınıfta veya evde kendine belirleyeceği hızda okumasına, katkıda bulunmasına ve öğrenmesine imkan tanıyor. Düzenleme denetimleriyse öğretmenlerin kolayca bir iletiyi silmesine, bir öğrencinin sesini kapatmasına veya konuşmayı duraklatmasına imkan tanıyor. Teams konuşmaları, öğrencilerin birlikte üzerinde çalışması gereken WordExcel ve PowerPoint belgeleri, OneNote not defterleri ve grup projeleri için Planner gibi hemen her şeyi içerebilir. Ayrıca tek tıklamayla sesli ve görüntülü iletişime dönüşüp canlanan metin tabanlı tartışma, ideal işbirliği deneyimini sunar.

Öğretmenler ve öğrenciler doğrudan Teams üzerinden OneNote Sınıf Not Defterlerinde işbirliği yapabilir.

Teams, iş ortaklarıyla daha da iyi bir hal alır ve bugün, eğitim teknolojisi liderleri busuu, Canvas, Flipgrid ve Kahoot! tarafından sunulan dört yeni tümleştirmeyi duyuruyoruz. Öğretmenler artık doğrudan Teams üzerinden busuu quizbot ile öğrencilerin bir dil öğrenmesine yardımcı olabilir; Canvas’taki tüm bilgilerine ve araçlarına erişebilir; Flipgrid ile görüntülü tartışmalar ekleyebilir ve kolayca eğitici Kahoot! oyunları oluşturup paylaşabilir. Bu tümleştirmelerin dördü de bu yaz kullanıma sunulacak. Bir sonraki okul yılı başlamadan önce daha fazla iş ortağıyla çalışmaya başlamak için de elimizden geleni yapıyoruz.

Eğitim için Microsoft Mağazası’nda Office önizlemesi

Yine bugünkü etkinliğimizde, sınıfta güvenlik, kolaylık ve üstün performans sunacak şekilde özel olarak tasarlanmış yeni Windows deneyimi olan Windows 10 S, Terry Myerson tarafından tanıtıldıEğitim için Microsoft Mağazası’nda Haziran’dan itibaren bir Office önizlemesi sunulacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayede öğretmenler ve öğrenciler, Windows 10 S cihazlarında tam özellikli Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarının gücünden yararlanabilecek.

Bu Office önizlemesi, bildiğiniz ve güvendiğiniz Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarının artık Eğitim için Microsoft Mağazası’ndan sunulan ve güncelleştirilen sürümlerini içerir. Uygulamalarda vurgulanmaya değer bazı farklılıklar var. Store’dan sunulan uygulamalar yeni Mağaza tabanlı yükleme ve güncelleştirme teknolojisini kullanacak ve uygulamalar yalnızca 32 bit biçiminde sunulacaktır. Windows 10 S sürümünde web eklentileri tam olarak desteklense de Office COM eklentileri desteklenmez. Önizleme dönemi, Eğitim için Microsoft Store’daki Office’in bu takvim yılının ilerleyen dönemlerinde genel kullanıma sunulmadan önce her şeyin sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olmamıza imkan sağlayacak ve uygulamalar, genel kullanım zamanı geldiğinde Store tarafından otomatik olarak güncelleştirilecektir. Ek olarak, OneNote’un şu anda Store’dan alınabileceğini ve Teams uygulamasının da 2017’nin üçüncü çeyreğinde kullanıma sunulacağını belirtmekte yarar var.

Okullar, Okul Bilgisayarlarını Ayarlama uygulamasını veya Eğitim için Microsoft Intune’u kullanarak önizlemeyi cihazlara yükleyebilir. Önizleme, Windows Mağazası aracılığıyla da tüketicilere sunulacak ve bir Office 365 aboneliğiyle Windows 10 S cihazlarda etkinleştirilebilecektir.

Heyecan verici bir dönemde yaşıyoruz ve değişimin hızı bazen nefes kesici olabiliyor. Eğitime alanındaki yeni yatırımlarımız aracılığıyla bugünün öğrencilerine geleceğin dünyasını kurma gücü katıyoruz. Teams’deki yeni sınıf deneyimleri, öğretmenlerin günlük iş akışlarını hiç olmadığı kadar kolay yönetmesine yardımcı olmakla kalmayıp öğrencilerin gelecekte başarılı olmak için ihtiyaç duydukları iletişim ve işbirliği becerilerini geliştirmesine de yardım edecek. Diğer yandan, Windows 10 S eğitimde yepyeni bir fırsat dünyasının kapılarını aralayacak. Bu yeni Windows deneyimi, Mağaza’dan sunulan Teams ve OneNote’un yanı sıra tam özellikli Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarıyla birlikte kullanıldığında, öğretmen ve öğrencilerden ilham alınarak tasarlanmış, performans ve kolaylık sunacak şekilde sorunsuz hale getirilmiş hesaplı ve yönetilmesi kolay bir öğrenme platformu sunacak.

Daha fazla bilgi edinmek için www.microsoft.com/education adresini ziyaret edin.