Daha doğal ne olabilir ki?

Tarafından gönderildi Dominic Carr
Direktör Microsoft Haber Merkezi

Bu haftanın başlarında Steve Ballmer ve Robbie Bach, Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) gösteri öncesi açılış konuşmasını yaptı. Kaçırdıysanız, açılış konuşmasının tamamını izleyebilir veya klipleri görüntüleyebilirsiniz.
Steve ve Robbie birçok ilginç zemini kapladı, ancak çok fazla vızıltı yaratan bir şey, Xbox için "Project Natal"ın bu yıl kullanıma sunulacağının duyurulması. Natal temel olarak tüm vücudunuzu Xbox oyun kumandasına dönüştürecektir. Görmek inanmaktır.
Natal, bilim adamlarının Doğal Kullanıcı Arayüzü (NUI) olarak adlandırdığı şey etrafında daha büyük bir çabanın bir parçasıdır. Steve ve Robbie bu Çarşamba gecesi hakkında konuştular ve Steve'in bugün Huffington Post'taNUI hakkında ilginç bir yazısı var. Steve dokunma, konuşma, jestler, el yazısı ve vizyon gibi alanlardaki ilerlemeden bahsediyor - hepsi de niyetimizi görebilen, dinleyebilen, öğrenebilen, konuşabilen ve hatta anlayabilen bir bilgisayar oluşturmak amacıyla.
Steve'in dediği gibi, burası bir süredir odaklandığımız bir alan. Bu emeğin meyvelerinden bazıları zaten Windows 7Microsoft Surface ve Fords SYNCgibi ürünlerde Microsoft teknolojisi . Diğerleri hala gözlerinde bir parıltı.
NUIpotansiyeli hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, microsoft research'ün baş araştırmacılarından Bill Buxton ile harika bir röportaj.

Bill, windows 7'den şu anda dokunmanın gerçekten canlandığı bir ürün olarak bahsediyor. Windows 7'de dokunma ve bu özelliklerden yararlanan bazı donanım ve uygulamalar hakkında daha fazla ayrıntı. Betty Crocker'ın mutfak asistanını görünce çok şaşırdım.
Ses, NUI'nin ton potansiyeline sahip başka bir alanıdır. Burada konuşma grubuna liderlik eden Zig Serafin, izleyebileceğiniz veya okuyabileceğiniz bazı son röportajlarda bir arayüz olarak konuşma vizyonundan bahsediyor.
Benim paramla, Microsoft'un baş araştırma ve strateji sorumlusu Craig Mundie, yakın tarihli bir üniversite sunumu sırasında daha doğal etkileşimin gücünün en ilginç bakışlarından birini gösterdi. Bu demolarda Craig sadece NUI'nin nasıl çalıştığına değil, bilim adamlarının verileri manipüle etmelerine ve desenleri daha önce sahip olamayabilecekleri şekilde görmelerine izin vererek bu tür bir etkileşimin yaratabileceği etkiye odaklanıyor. Bu yılın sonlarında Xbox ve Project Natal'ın eğlencesine dalarken bunu düşünün.