Bing yeni logosunu, güncellenmiş tasarımını piyasaya salıyor

 

Bing ekibi Salı günü büyük bir tasarım yenilemesi duyurdu, yeni bir logo tanıttı ve anlamsal ve sosyal arama seçeneklerini arama kutusunun sağındaki tek bir bölmede birleştirdi.

İşte yeni Bing logosuna daha yakından bir bakış:

 

Bing marka ekibinde üst düzey bir yönetici olan Scott Erickson bir blog yazısında,Bing'in Microsoft'un çeşitli cihaz ve hizmetlerinde artan varlığını yansıtan "tüm Microsoft ürünlerinin yanı sıra anında evde hissetmek" için tasarlandığını söyledi.

Bing UX Experiences Yöneticisi Lawrence Ripsher da bu duyguyu yineledi.

"Artık dijital eğlenceyi bulmak ve etkileşim kurmak için Xbox konsollarımızla konuşabiliriz. Windows Telefonlarımız bağlamsal olarak alakalı öneriler sunar ve dilleri gerçek zamanlı olarak çevirebilir. Bing resim araması artık Word'ün, Bing Haritalar ise Excel'in bir parçasıdır. Bing artık Microsoft için önemli bir hizmet katmanı ve şirket çapındaki rolünü yansıtacak yeni bir marka kimliği oluşturmak istedik."

Yeni Bing'deki en büyük tasarım güncellemelerinden biri, arama sonuçları sayfasının sağ tarafında, hem sosyal ağlarınızdan hem de insanlar, yerler ve şeyler hakkında "varlık" girişlerinden ilgili içeriği görüntüleyen birleşik bir bölgedir. "Katy Perry" ile ilgili bir sorgu için arama sonuçları sayfasında aşağıda bir örnek görebilirsiniz.

bing.com2

"Sayfa Sıfır" olarak adlandırılan başka bir yeni özellik, bir sonuç sayfasını görmeden önce aradığınızı bulmanıza yardımcı olur. Bir sorgu yazmaya başlayın ve Sayfa Sıfır size "Enter" tuşuna basmadan önce yararlı olabilecek içeriği gösterir. İşte aynı "Katy Perry" araması için nasıl göründüğü:

pagezero

Sayfa Sıfır, benzer veya ilgili konular arasında belirsizlik yapmanıza izin vererek istemediğiniz sonuçları filtrelemenize de yardımcı olabilir. Örneğin, metin kutusuna "Jon Stewart" yazarsanız, "The Daily Show" hakkında içerik mi yoksa yalnızca adamın kendisi mi istediğinizi belirtmek için Sayfa Sıfır'ı kullanabilirsiniz:

pagezero2

Bazen ihtiyacınız olan bilgiler hakkında neredeyse hiçbir belirsizlik yoktur, elbette. Bu durumlarda, Bing artık sayfanın üst kısmında bu bilgileri öne ve ortaya koyan yeni bir modüle sahiptir:

polepozisyon 

Yeni Bing ayrıca harika görünecek ve son mobil geliştirmeler de dahil olmak üzere telefondan tablete masaüstüne kadar kullandığınız tüm cihazlarda iyi çalışacak şekilde üretilmiştir.

Bing'deki yeni özellikler hakkında daha fazla bilgi için Ripsher'ın gönderisini okuyun ve Erickson'dan yenilenen logo hakkındaki tüm hikayeyi buradanalın.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

Steve Wiens
Microsoft Haber Merkezi Personeli